Cum este marcată noaptea de Halloween în diferite țări ale lumii

1480145869

Chiar dacă Halloween-ul are caracteristici și tradiții comune pentru întreaga lume, cum ar fi cioplirea dovlecilor sau deghizarea în costume și măști, noaptea de 31 octombrie este marcată diferit în anumite țări. În unele regiuni, această sărbătoare este o ocazie pentru petreceri costumate și distracție, pe când în unele țări Halloween-ul poartă semnificație religioasă.

Se consideră că dacă te costumezi într-un personaj fioros, alungi spiritele rele, însă în Germania există un alt obicei pentru a le izgoni. Aceștia obișnuiesc să ascundă cuțitele în această noapte pentru ca spiritele să nu vină în casele lor. De Halloween sau “Mischief Night” în unele părţi ale Regatului Unit oamenii obişnuiesc să îşi scoată uşile din balamale. Legenda spune că pentru a fi feriţi de spiritele rele uşa ar trebui aruncată într-un iaz.

fullsize

Totodată, în Cehia și Slovacia, în noaptea de Halloween scaunele sunt așezate la gura sobei. Câte un scaun pentru fiecare membru al familiei în viață și câte unul pentru spiritele celor decedați care au făcut parte din familie. În Austria, unii oameni pun pâine, apă și o lampă aprinsă pe masă înainte de culcare în noaptea de Halloween. Pe vremuri, se credea că astfel de lucruri au puterea de a duce sufletele moarte înapoi în pământ.

În majoritatea țărilor din Europa, cum ar fi Franța, România, dar și în Canada și SUA, Halloween-ul este doar o ocazie pentru a se costuma în personaje din istorii de groază, filme horror sau povești și a organiza petreceri tematice.

14915486_1195028873868747_2147770777507321665_n.jpg.d6b522acbf66d11c026b33a9fb27da62

Totodată, în Republica Moldova a fost instituită o frumoasă tradiție de a petrece Halloween-ul nu doar distractiv, dar și sănătos. Organizația social-sportivă Sporter și cel mai popular forum pentru femei din Moldova Mama.md desfășoară cursa costumată de noapte HellRun. La aceasta poate participa orice doritor, iar distanța care trebuie parcursă este de 4 km. Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie în Grădina Botanică și va fi o adevărată petrecere de Halloween.