Cum să sculptezi cel mai original dovleac

55d68f8dffd49db748147a41911269d2

Dovleacul sculptat nu poate lipsi în noaptea de Halloween. Acesta a devenit imaginea-simbol a evenimentului înfiorător, iar pregătirea acestuia este un proces interactiv atât pentru copii, cât și pentru părinți. Dacă vă place să fiți creativi și să realizați o sculptură originală, dovleacul este materialul potrivit pentru a vă pune la încercare imaginația.

Tradiția de a sculpta dovleci de Halloween își are originea într-o poveste irlandeză. Potrivit acesteia, era un băiat pe nume Jack căruia îi plăcea să-i păcălească pe toți cei din jur și chiar a reușit să-l păcălească pe diavol. Însă după ce a plecat din viață, acesta nu a putut fi primit nici în Rai, din cauza faptelor rele, nici în Iad, pentru că a păcălit diavolul. Astfel, Jack a rămas în întuneric, iar tot ce i-a fost dat este un nap scobit cu un tăciune în interior, pentru ca acesta să-i lumineze calea în întuneric.

Napul, ulterior, a fost înlocuit cu un dovleac, care a fost numit „jack-o’-lantern” (lanterna lui Jack). În prezent, dovleacul este sculptat în cele mai diferite moduri. Acesta poate fi înfiorător sau zâmbitor. Poate servi drept lanternă ca în poveste sau element de decor. Mai jos găsiți foto și video din care vă puteți inspira pentru propria creație.

Dovleacul național

dovleac-român

Dovleacul super realistic

dovleci sculptati sue beatrice 12

Dovleacul fioros

dovleac-sculptat

Dovleacul speriat

Cretive-pumpkin-carving-with-scary-theme-ideas-for-hallowen-day

Dovlecii-monstruleți

09_tricks_halloween_pumpkin_flawless_mini_pumpkin_fangs_mikeasaurus

Dovleacul accidentat

1420712239224

Dovleacul haios

decorations-fascinating-and-funny-halloween-pumpkin-carving-design-for-beautiful-garden-landscape-accessories-decoration-marvelous-halloween-pumpkin-carving-ideas-pictures

După ce găsiți ideea potrivită de a sculpta dovleacul, puteți trece la treabă, pentru că în cadrul cursei de alergare costumate HellRun 2017 va fi desemnat Dovleacul oficial HellRun. Între timp, înregistrați întreaga familie la cursa de noapte, care va avea loc pe 28 octombrie în Grădina Botanică, accesând acest LINK.

Vă așteptăm la cea mai „fioroasă” și spectaculoasă cursă de alergare!