Diez.md: (foto) Peste 400 de vampiri și fantome au acaparat Grădina Botanică din Capitală. Cum s-a desfășurat „HellRun 2017”

6_959x639-959x539
Sâmbătă seara, Grădina Botanică din Capitală a fost cuprinsă de o fantome și vampiri care s-au distrat la cea mai întunecată cursă de alergat a anului „Naturalis HellRun 2017”. De la eroii filmelor de groază de la Hollywood până la personaje din folclor toți s-au adunat împreună pentru petrecerea de Halloween.

Printre cei prezenți la cursă au fost și copiii, pentru care Halloweenul este una dintre cele mai distractive sărbători. Fiecare participant avea un machiaj de Halloween, purta un costum de personaj și se comporta foarte natural în pielea eroului reprezentat.

2_959x639

La cursă, a cărui traseu a trecut prin cele mai întunecate porțiuni ale Grădinii Botanice, au putut participa toți doritorii. Printre participanții la „cursa înfiorătoare” s-au numărat atât sportivi profesioniști, care au parcurs distanța ca pe o simplă etapă de încălzire, cât și amatori ai curselor de alergat, dar și iubitori de petreceri, care au avut un motiv în plus să se deghizeze în costume de poveste sau să-și dea întâlnire cu prietenii la Naturalis HellRun.

3_959x639

Destanța de 4km, preconizată de organizatori, a fost plină de animație „înfricoșătoare”. Alergătorilor le-au ieșit în cale duhuri, vampiri și vrăjitoare. Pe întreg traseul, participanții la Naturalis HellRun au întâlnit simbolul principal al sărbătorii de Halloween – felinare din dovleci, care zâmbeau răutăcios.

4_959x639

Organizatorii notează că, de fapt, n-au avut scopul de a-i speria pe toți: „Mai întâi de toate, Halloweenul este o sărbătoare distractivă, unde toată lumea poate fi ceea ce vrea. Dacă am reușit să speriem pe cineva, e bine. Am observat că micii participanți care au parcurs distanța în egală măsură cu cei adulți, au fost încântați de surprizele noastre”.

5_959x606

La stațiile de alimentare, amplasate la fiecare kilometru, alergătorii au primit surprize dulci și cadouri din partea partenerilor cursei Naturalis HellRun. Iar pe linia de sosire, participanților li s-au înmânat medalii speciale.

La cea de-a doua ediție Naturalis HellRun au participat 400 de persoane, care s-au transformat, doar pentru o seară, în eroi și răufăcători din benzile desenate populare, monștri, fantome și vampiri.

10_959x639 7_959x526