Gătește gustos și sănătos de Halloween

drakula_vampir_art_zastole_tykvy_khellouin_95775_3840x2160

În afară de petrecerile costumate și casele decorate în culorile negru și portocaliu, un rol important în această seară o joacă și cina pe care o pregătiți. Pentru a crea o atmosferă cu adevărat specială, mama.md vă propune câteva rețete care vor fi potrivite pentru această ocazie. Mai mult ca atât, acestea sunt sănătoase, iar alergătorii le pot savura fără nicio grijă.

Dovleacul este imaginea-simbol a Halloween-ului, iată de ce acesta nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Dovleacul este o sursă importantă de nutrienți cu nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind bogat în vitamina A și fibre, fără să conțină multe calorii. Puteți găti din acesta brioșe sau colțunași.

Pentru brioșele cu dovleac veți avea nevoie de trei căni de făină, zahăr, praf de copt, scorțișoară, puțină vanilie, o treime de cană de lapte, smântână degresată și, desigur, 500 de grame de dovleac conservat sau fiert. Dovleacul se adaugă în aluatul pentru brioșe, după care se umplu formele pentru copt. Acestea pot fi decorate cu semințe de dovleac și zahăr tos. O brioșă va avea doar 169 de calorii.

briose_cu_dovleac

 

Dacă totuși optați pentru o cină mai sățioasă, puteți alege colțunașii cu dovleac. Dovleacul trebuie amestecat cu cașcaval, sare și piper și așezat în foile de aluat. După ce uniți colțurile, opținând mici triunghiuri, le fierbeți 7 minute, după care le puteți servi cu verdețuri.

coltunasi_cu_dovleac

Totodată, dacă vreți să pregătiți o cină de-a dreptul spectaculoasă, puteți găti mâncăruri neordinare, care arată înfiorător.

Ouăle umplute pot deveni ochi de zombi sau cuiburi de păianjen. Pentru a obține un astfel de efect, puneți firicele de sfeclă dată prin răzătoarea mică pe umplutură, iar pe mijloc, felii de măsline verzi în loc de pupile. Păianjenii îi puteți crea din măsline negre.

pic5WN4pE picXnMZga

 

Salata o puteți aranja în forma unei fețe, iar deasupra să o acoperiți cu felii de prosciutto. Ochii, la fel, îi puteți improviza cu două măsline. Efectul este impresionant.

cele-mai-infricosatoare-mancaruri-pentru-halloween-ai-incerca-asa-ceva_19

 

Pizza “mumie” pe felii de pâine este o altă idee originală pentru gustări de Halloween. Pentru a crea modelul de cap de mumie, fâșiile de cașcaval se pun ca în imagine, iar ochii sunt făcuți din jumătăți de măsline negre și boabe de mazăre verde.

Pizza Mummies cooked

 

Sperăm că v-am inspirat pentru o cină gustoasă, sănătoasă și înfiorătoare de Halloween. Iar noi vă așteptăm plini de energie și cu forțe noi la HellRun 2017, cursa de alergare costumată care va avea loc pe 28 octombrie, începând cu ora 20:00, la Grădina Botanică. Veniți cu întreaga familie și distrați-vă la unica cursă de noapte din Moldova.