Top 10 cele mai înfiorătoare filme despre Halloween

horror-lights-happy-halloween-pumpkins-colors-2048x1152-wallpaper

La sfârșitul acestei luni, pe 31 octombrie, în SUA și Europa se va celebra sărbătoarea de Halloween. În Moldova această sărbătoare de asemenea obține tot mai multă popularitate, iar în ajunul «celei mai înfricoșătoare nopți a anului» și a primei curse pentru întreaga familie HellRun, pentru a crea o atmosferă potrivită sărbătorii, noi am decis să vă reamintim despre top 10 celor mai înfiorătoare filme despre Halloween.

Halloween (1978)

halloween-1978-poster-b-by-beyond-horror-design

Halloween este considerat ca fiind un film horror clasic, dar și unul din cele mai influente ale genului. Halloween a avut un buget de 325.000$, strângând peste 47 milioane $ la box office-ul, echivalentul a 150 milioane de dolari în 2008, devenind unul din cele mai profitabile filme independente făcut vreodată. Mulți critici consideră filmul ca fiind primul dintr-o listă lungă de filme inspirate de filmul lui Alfred Hitchcock, Psycho.

Trick ‘r Treat (2007)

kinopoisk.ru

Se spune că în noaptea de Halloween morții se ridică din morminte și creaturi de neimaginat bântuie libere. Un mic oraș află pe propria piele că tradițiile nu trebuie uitate și că ritualurile care apără oamenii de spirite ar fi bine să fie îndeplinite în fiecare an. Costume și dulciuri, goblini și fantome, monștri și dezastre, toate capătă însușiri noi în noaptea de Halloween, spre groaza locuitorilor din oraș care descoperă cu stupoare că sunt mari șanse să nu prindă zorii zilei următoare.

Donnie Darko (2001)

kinopoisk.ru

În timpul alegerilor prezidențiale din 1988, un adolescent pe nume Donnie Darko, somnambul fiind, iese într-o noapte din casa lui și întâlnește un iepure gigant, cu o înfățișare demonică, numit Frank, care îi spune că lumea se va sfârși în 28 de zile, 6 ore, 42 minute și 12 secunde. Donnie se întoarce acasă în dimineața următoare și află cu stupoare că un reactor de avion s-a prăbușit în dormitorul său. În timp ce încearcă să afle de ce a supraviețuit și să se confrunte cu unele persoane din orășelul lui – precum bătăușul școlii, conservatoarea lui profesoară sau un guru – Frank continuă să-i apară în minte, motivându-l să comită acte de vandalism și nu numai…

May (2002)

may-5

Când May era copil, era o fată timidă care nu avea prieteni, doar o păpușă dăruită de mama ei cu ocazia zilei de naștere. Când a crescut a devenit veterinar, dar colega ei, Polly, e o lesbiană atrasă de ea. Ele devin prietene după care May îl cunoaște pe Adam și se îndrăgostește de mâinile lui. Dar cu timpul Polly și Adam o batjocoresc pe May, iar când păpușa acesteia se distruge, decide să își facă un partener din bucăți folosindu-se de cunoscuții săi.

Legenda călărețului fără cap (1999)

kinogo.net

În 1799, Poliția din New York îl trimite pe detectivul Ichabod Crane în Hudson Highlands, un sat din regiunea Sleepy Hollow, pentru a investiga o serie de crime odioase, în care victimele au fost găsite decapitate. Utilizând tehnici noi de investigare, deși fără rezultate doveditoare, cum ar fi amprentele și autopsiile, Crane sosește în Sleepy Hollow armat cu trusa lui de instrumente, unde însă, află de la bătrânii orașului că acestea îi vor fi inutile, întrucât criminalul nu-i făcut din carne și sânge, mai degrabă fiind un războinic supranatural, de pe tărâmul morților, care bântuia noaptea călare pe un armăsar negru.

Sinister (2012)

kinopoisk.ru

Adus pe ecrane de producătorii popularelor Paranormal Activity și Insidious și regizat de Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose), Sinister ni-l prezintă pe Ellison (Ethan Hawke), autor de cărți de investigație, care se mută cu întreaga familie într-o casă nouă, invocând motive legate de cercetare, fără să le spună, însă, că locuința a fost scena a patru crime.

Cimitirul animalelor (1989)

kinopoisk.ru

Familia Creed se mută într-o casă nouă, aproape de un drum pe care trec mereu camioane de mare viteză, de cele mai multe ori conduse neglijent. Church, pisica familiei de rasă British Shorthair, este ucisă de un camion și îngropată într-un vechi cimitir indian. Gage Creed (Miko Hughes), copilul de doi ani al familiei, este ucis la fel de un camion și îngropat în același cimitir. Curând pisica și copilul revin la viață și omoară tot ce întâlnesc în cale.

Casa celor 1000 de cadavre (2003)

 kinopoisk.ru

Filmul este scris şi regizat de Rob Zombie şi relatează povestea unui grup de tineri aflaţi pe autostradă, care ajung la muzeul de ciudăţenii al căpitanului Spaulding, unde voiau să descopere misterul legendarului maniac doctor Satan. Atunci când o fată atrăgătoare se oferă să le arate împrejurimile, vremea se strică şi sunt nevoiţi să se refugieze într-o casă ciudată, unde sunt atacaţi pe neaşteptate de un necunoscut.

Noaptea de Halloween (2006)

5998

Acest film horror prezintă povestea unei petreceri date la un liceu, de Halloween, când un psihopat scapă de la ospiciu și apare la petrecere. Filmul se desfășoară în suspans, surprize și scene de groaza.

Creatura (1982)

1242575_500x800x250

Autorul acestui remake este un maestru al horror-ului, John Carpenter, care a făcut uz de efecte speciale extrem de elaborate, dintre cele mai înfricoșătoare făcute vreodată de magicienii Hollywood-ului, lăsând în plan secund povestea în sine și personajele sale.